Stäng

Nyheter och pressmeddelanden

Filtrera listan genom att klicka på önskad nyhetsform.

PoG Woody Bygghandel inviger sitt nya utökade DC-lager på 20 000 kvm

PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa! Förutom helt nya proffsbutiken i Helsingborg som öppnar efter sommaren, så inviger man redan nu på fredag 18/5 sitt nya utökade distributionscenter och lager i Södra Sandby med den imponerande totalytan på hela 20 000 kvm.

PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa! Förutom helt nya proffsbutiken i Helsingborg som öppnar efter sommaren, så inviger man redan nu på fredag 18/5 sitt nya utökade distributionscenter och lager i Södra Sandby med den imponerande totalytan på hela 20 000 kvm.

- Vi försöker verkligen utveckla vår verksamhet med både nya tjänster och på nya orter och vill utöka vår ledning som den bästa byggleverantören och logistikpartnern i Syd. Inte stanna upp och vara nöjda, berättar PoG:s ägare och VD Kalle Gustafsson och utvecklar: 

- För detta och med tanke på att bolagets tillväxt de senaste åren och våra tydliga strategiska mål kommande femårsperiod, så krävs ett större DC-lager med plats för större volymer.

Därför har man utökat sin anläggning på Borrsvängen 20 i Södra Sandby, som är navet i PoG:s logistikhantering, med ytterligare 8 000 m2 för bland annat ett nytt och större virkeslager.
Med denna ökade kapacitet kommer PoG att kunna möta proffskundernas önskemål om förbättrad service med mer färdiga lösningar. Numera efterfrågas hela kit där plocklager, bearbetning och måleri tillsammans levererar färdiga paket ut till byggarbetsplatsen.

- Vi gör allt mer av arbetet redan här och därmed blir jobbet ute på byggarbetsplatsen mer rationellt och smidigt, förklarar Kalle Gustafsson.

För att fira detta bjuder man in till Öppet hus nu på fredag 18/5 kl. 11:00-13:00 på PoG:s anläggning på Borrsvängen 20 i Södra Sandby där inbjudna kunder och gäster kommer att bjudas på kaffe och tårta och VD Kalle Gustafsson kommer att klippa bandet till det nya DC-lagret.

PoG Woody Bygghandel bedriver professionell bygghandel från 5 butiker i Skåne; Hörby, Malmö, Sjöbo, Södra Sandby och Tomelilla samt ett välutvecklat logistikcenter och lager i Södra Sandby.
Från www.pog.se går det att beställa hela sortimentet för hemleverans.

PoG Woody Bygghandel AB är ett stabilt familjeföretag i tredje generationen med ca 100 anställda och en omsättning på 456 Mkr kronor för 2017.

För mer information kontakta: 
Kalle Gustafsson, VD, PoG Woody Bygghandel, kalle.gustafsson@pog.se 046-272 50 01

Läs mer

PoG Woody Bygghandel inviger sitt nya utökade DC-lager på 20 000 kvm

Ekesiöö öppnar ny bygghandel i Bromma och utökar genom förvärv av XL Bygg i Gnesta

AB Karl Ekesiöö, som ingår i Woody Bygghandel, öppnar under den 5 maj en ny anläggning i Bromma. Familjeägda Ekesiöö, som snart firar 100-årsjubileum, är en av regionens största bygghandlare. I anslutning till nyöppningen i Bromma har Ekesiöö också förvärvat XL Bygg Bengtås i Gnesta. Ekesiöö är sedan 2014 medlem i riksomfattande Woody Bygghandel.

AB Karl Ekesiöö, som ingår i Woody Bygghandel, öppnar under den 5 maj en ny anläggning i Bromma. Familjeägda Ekesiöö, som snart firar 100-årsjubileum, är en av regionens största bygghandlare. I anslutning till nyöppningen i Bromma har Ekesiöö också offentliggjort ett förvärv av XL Bygg Bengtås i Gnesta. Ekesiöö är sedan 2014 medlem i riksomfattande Woody Bygghandel och även nyförvärvet XL Bygg i Gnesta kommer att ingå i Woody-kedjan.


Ekesiöö öppnar efter 18 månaders byggnation och flera års planering drygt 10 000 kvadratmeter butik och brädgård på Bällstavägen 102 i Bromma.

- Vi är mycket stolta över att ha ett så offensivt företag som Ekesiöö med i Woody-familjen, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel med huvudkontor i Helsingborg.

- Ekesiöö är ett anrikt och väletablerat varumärke på Stockholmsmarknaden och med de stora satsningar man nu gör med nyetablering och nyförvärv stärks position ytterligare i regionen, tillägger Fredrik Johanson.

Med ett utmärkt geografiskt läge ligger den nya bygghandeln i Bromma nära E18 och Solvalla-avfarten. Den välplanerade bygghandeln har både drive-in till brädgården, en generös butiksyta och ett brett sortiment med allt från husgrund till hustak, blandat med inspirerande utställningar för kök och badrum.

Förvärvet av XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta är en del i Ekesiöös tillväxtstrategi som handlar om att modernisera sig och expandera för att fortsätta ta marknadsandelar.

Bengtås, som omsätter närmare 40 msek och har 9 anställda, är en bygghandel som påminner mycket om Ekesiöö och som i god Woody anda värnar om det lokala både när det gäller byggare, privatpersoner och personal. Ekesiöö har, i samband med tillträdet den 30 april, bytt namn på företaget till Ekesiöö Gnesta.

- Det känns oerhört positivt att följa Ekesiöö som är ett fint och mycket välskött bolag när de gör verklighet av sina investeringsplaner och med en fortsatt expansionsvilja. Jag önskar VD Stefan Ekesiöö med team all framgång i sin fortsatta resa, säger Fredrik Johanson.

Woody Bygghandel har en offensiv plan som bland annat innebär nyöppningar och etableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation. 

Läs mer om Woodys framtidsplaner – länk nedan:
https://www.beaconomist.net/=email

Vid frågor kontakta:
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel, 0733–259950 

Läs mer

Ekesiöö öppnar ny bygghandel i Bromma och utökar genom förvärv av XL Bygg i Gnesta

AB Karl Ekesiöö expanderar till Sörmland - förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta

​Byggmaterialhandeln AB Karl Ekesiöö förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta. Förvärvet är en del i Ekesiöös tillväxtstrategi som handlar om att modernisera sig, expandera och bli en större del av marknaden.

Byggmaterialhandeln AB Karl Ekesiöö förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta. Förvärvet är en del i Ekesiöös tillväxtstrategi som handlar om att modernisera sig, expandera och bli en större del av marknaden.

“Vi vill att Ekesiöö ska finnas i ytterligare 100 år och då behöver vi förstärka vår position på marknaden både genom organisk tillväxt samt via förvärv. Bengtås är en bygghandel som påminner mycket om Ekesiöö och som värnar om det lokala både när det gäller byggare, privatpersoner och personal. Det känns oerhört bra att få ett tillskott i form av ett fint och välskött bolag med hjärtat på rätta stället”, säger Stefan Ekesiöö, vd Ekesiöö.

Bengtås Trä & Byggmaterial har funnits sedan 1983 och omsätter cirka 36 miljoner med 9 anställda. Från och med 30 april tar Ekesiöö över rörelsen och fastigheten. Bengtås ägs idag av Krister Olsson byggvaror AB. Tidigare ägare, Andreas Olsson, kommer fortsätta var verksam i bolaget. Bengtås Trä & Byggmaterial kommer, i samband med tillträdet, byta namn till Ekesiöö Gnesta.

Ekesiöö befinner sig i en intensiv tillväxtfas med etableringen av en ny, större och modernare bygghandel i Bromma på Bällstavägen 102. Förvärvet av Bengtås är ytterligare ett naturligt och viktigt steg i bolagets tillväxtstrategi.

Kontakt:
Stefan Ekesiöö, VD, 08-7289294

Om Ekesiöö
AB Karl Ekesiöö grundades 1922 i Stockholm och är en byggmaterialhandel för yrkesproffs och kvalitetsmedvetna privatkunder. Ekesiöö är ett av de äldsta familjeföretagen inom svensk byggmaterialhandel som ägs och drivs av samma familj, idag fjärde generationen Ekesiöö. Den första butiken låg på Humlegårdsgatan. Sedan 1948 har Ekesiöös huvudanläggning legat på Karlsbodavägen i Bromma. 

Läs mer

AB Karl Ekesiöö expanderar till Sörmland - förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta

Woody Bygghandel skräddarsyr lösningar för svenska altaner med svensk kvalitetsfuru

​Woody Bygghandel, som är en av Sveriges största byggvaruhandlare, ser en stor efterfrågan på svensk impregnerad kvalitetsfuru och en tydlig trend mot plank som är bredare och tjockare. Tryckimpregnerad furu står för hela 95% av allt trallvirke idag även om intresset för ädelträslag som lärk, ek och cederträ ökar.

Woody Bygghandel, som är en av Sveriges största byggvaruhandlare, ser en stor efterfrågan på svensk impregnerad kvalitetsfuru och en tydlig trend mot plank som är bredare och tjockare. Tryckimpregnerad furu står för hela 95% av allt trallvirke idag även om intresset för ädelträslag som lärk, ek och cederträ ökar.

Tryckimpregnerad furu är det vanligaste på svenska altaner eftersom det är billigt, lättarbetat och beständigt. Impregneringen ökar träets motståndskraft och ger längre hållbarhet.

- Att vi ser en hög efterfrågan på NTR-certifierad tryckimpregnerad furu är inte konstigt med tanke på de utmärkta egenskaper den har, säger Pontus Netinder, produktchef för trävaror inom Woody Bygghandel, som är störst i Sverige på trall.

Woody har några av Sveriges absolut bästa virkes-anläggningar inom familjen som till exempel Borgunda i Mariestad, Nylands i Kramfors, Vindö Byggvaror i Stockholm och Varbergs Trä.

- Varbergs Trä fyller snart 70 år och vi köper endast den bästa råvaran från svenska sågverk vilket har gjort att vi genom åren har byggt upp en stor kundbas i hela Norden, Europa och USA, säger Andreas Johansson, VD på Varbergs Trä.

Varbergs Trä jobbar med något som kallas Bryggtrall som håller högsta kvalitet och man impregnerar själva lokalt vid verksamheten i Varberg.

- Kvaliteten beror inte på att den är kvistren. En trallbräda ska inte vara kvistren eftersom kvist behövs för att hålla ihop brädan. Vill man inte ha kvist ska man välja ett annat material, kanske kompositmaterial eller klinker, berättar Andreas Johansson.

Högsta servicenivå genom närhet till kunden, lokalt entreprenörskap, flexibla och skräddarsydda lösningar kännetecknar Woody sedan starten för drygt 80 år sedan.

- Ett kul exempel på detta är Vindö Byggvaror som har en flatbottnad båt som kan lasta upp till 40 ton och transportera trall i olika specialdimensioner till kunder i Stockholms skärgård, berättar Pontus Netinder.

Impregnerad trall omsätter cirka 2.8 miljarder kronor per år i Sverige på årsbasis i konsumentledet. Woody som är Sveriges äldsta bygghandelskedja, har idag sex stora leverantörer av impregnerat virke,som med sina sågverk och hyvlerier är strategiskt placerade i landet för en kostnadseffektiv distribution till Woodys bygghandlare. Den totala produktionen av standardtrall i Sverige uppgår till ca 1.5 miljoner kubik vilket motsvarar 6 300 fotbollsplaner.

Vid frågor kontakta:
Pontus Netinder, Produktchef Woody Bygghandel: 0706-239687
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel: 0733-259950
Andreas Johansson, VD Varbergs Trä: 0340-690002

Läs mer på woody.se - Trallguide

Läs mer

Woody Bygghandel skräddarsyr lösningar för svenska altaner med svensk kvalitetsfuru

Holgers Woody Bygghandel storsatsar och öppnar ny bygghandel i Jönköping

Holgers som är delägare i Woody Bygghandel öppnar idag en ny anläggning i Jönköping. Holgers, som startade i Borås 1967, är en av regionens större bygghandlare och startade sin verksamhet i Jönköping 2014. Woody tillhör de största bygghandelskedjorna i Sverige och kommer nu genom nyöppningen tillsammans med Holgers att fortsatt öka sin marknadsandel i Jönköping med omnejd.

Holgers som är delägare i Woody Bygghandel öppnar idag en ny anläggning i Jönköping. Holgers, som startade i Borås 1967, är en av regionens större bygghandlare och startade sin verksamhet i Jönköping 2014. Woody tillhör de största bygghandelskedjorna i Sverige och kommer nu genom nyöppningen tillsammans med Holgers att fortsatt öka sin marknadsandel i Jönköping med omnejd.

Woody Bygghandel har en offensiv plan som bland annat innebär nyöppningar och etableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation.

- Vi är mycket glada och stolta över att få presentera vår nya bygghandel i Jönköping som är på 3500 kvadratmeter, säger VD Per Larsson som med sin pappa Holger och syskonen Torbjörn och Birgitta Larsson äger Holgers Stugmaterial AB och Holgers i Jönköping AB tillsammans.

- Vår nya bygghandel har utvecklats utifrån miljöhänsyn och erbjuder idag bland annat en ny butiksdel som kompletteras av en drive-in lösning för våra kunder, tillägger Per Larsson.

Holgers har i samband med nyöppnandet i Jönköping utökat sortimentet med över 1200 artiklar och fortsätter i grundaren Holger Larsson anda att alltid fokusera på kunden. En hög servicenivå, tillgänglighet och flexibla logistiska lösningar genom ett stort antal egna fordon ger breda leveransmöjligheter till kunder i regionen.

- Verksamheten i Jönköping har ökat kraftigt sedan 2014 då vi omsatte 9 miljoner. Vi har idag dubblat personalstyrkan och räknar med fortsatt stark tillväxt, säger Per Larsson.

Woody Bygghandel, som i första hand vänder sig till proffsbyggare i Sverige och som har sitt huvudkontor i Helsingborg, säkrar sin plan att vidga sitt butiksnät ytterligare och stärker genom nyetableringen i Jönköping sin position i länet.

- Samarbetet med Holgers är mycket positivt och nyetableringen i Jönköping är strategiskt viktigt för båda företagen som har planer för tillväxt inom sin bransch, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel och tillägger att Woodys offensiv i Sverige görs i samverkan med våra delägare för att skapa Sveriges bästa anläggningar och fler etableringar är på gång under de närmaste åren.

Vid frågor kontakta:
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel 0733-259950
Per Larsson, VD Holgers 033-250506

Läs mer

Holgers Woody Bygghandel storsatsar och öppnar ny bygghandel i Jönköping

Woody Bygghandel etablerar ny bygghandel i expansiva Sälen-området

Woody fortsätter sin offensiv i Sverige och har nu beslutat om en nyetablering i Sälen och öppnar bygghandel under det nya namnet Woody Bygghandel Grund och Fasad under våren. Bakom etableringen står Olssons Trävaror i Höviksnäs på Tjörn i samarbete med Urban Nordquist och Andreas Thorelund från Sälen som båda har gedigen erfarenhet och kompetens från branschen och regionen.

Woody fortsätter sin offensiv i Sverige och har nu beslutat om en nyetablering i Sälen och öppnar bygghandel under det nya namnet Woody Bygghandel Grund och Fasad under våren. Bakom etableringen står Olssons Trävaror i Höviksnäs på Tjörn i samarbete med Urban Nordquist och Andreas Thorelund från Sälen som båda har gedigen erfarenhet och kompetens från branschen och regionen.

Olssons Trävaror AB på Tjörn är sedan tidigare stor leverantör av material till Sälen-området och har bland annat Fjällbetong i Sälen som kund.

- Vi har tillsammans identifierat ett stort behov i området av både kunskap och grundmaterial, och marknaden i regionen expanderar de närmaste åren med flera större byggprojekt som till exempel byggstart av en ny flygplats, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel.

Efterfrågan på en bygghandel för proffs är stor och det finns goda möjligheter att nå en ledande position som leverantör av grund- och fasadmaterial till proffsföretag i Dalarna, Värmland och Härjedalen.

- Vi ser en stor potential för vår nya satsning i Sälen, säger Andreas Olsson, som representerar de fyra delägarna som redan idag har en passande fastighet med utmärkt läge och exponering vid Kläppen-området strax söder om Sälen.
- Vi har högt satta mål med den nya verksamheten och siktar på att bli störst i Dalarna och närliggande regioner när det gäller grund och fasad, tillägger Andreas Olsson.

Verksamheten kommer att öppnas i två steg – initialt startar ett sälj- och projektkontor under våren och byggvaruhuset öppnas tidigast under senhösten 2018.

- Vår offensiv i Sverige gör vi tillsammans med våra delägare för att skapa Sveriges bästa anläggningar och fler etableringar är på gång under de närmaste åren, tillägger Fredrik Johanson.

Vid frågor kontakta: 
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel. 0733–259950

Läs mer

Woody Bygghandel etablerar ny bygghandel i expansiva Sälen-området

Woody Bygghandel och Husum Snickeri AB etablerar ny butik i Örnsköldsvik

Woody Bygghandel tillsammans med Husum Snickeri AB har beslutat om en nyetablering i Örnsköldsvik. Woody, som tillhör en av de största bygghandelskedjorna i Sverige, kommer nu tillsammans med Husum Snickeri att sikta på att ta en väsentlig del av marknaden i Örnsköldsvik med omnejd.

Woody Bygghandel tillsammans med Husum Snickeri AB har beslutat om en nyetablering i Örnsköldsvik. Woody, som tillhör en av de största bygghandelskedjorna i Sverige, kommer nu tillsammans med Husum Snickeri att sikta på att ta en väsentlig del av marknaden i Örnsköldsvik med omnejd.

Woody har en offensiv plan som bland annat innebär nyetableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation.

- Samarbetet med Husum Snickeri är mycket positivt och etableringen i Örnsköldsvik är strategiskt viktig för bägge företagen som har planer för tillväxt inom sin bransch i Sverige, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel.

Woody Bygghandel, som har sitt huvudkontor i Helsingborg, säkrar sin plan att vidga sitt butiksnät ytterligare och stärker positionen längs Norrlandskusten.

- Vi är mycket stolta att få presentera denna nyhet och ser stora möjligheter att med hjälp av Woody kedjan nu vända oss mot proffsbyggare i regionen, säger Ulf Gustafsson ägare till Husum Snickeri.

Den nya etableringen i Örnsköldsvik kommer att ges namnet Woody Bygghandel och det är årets andra för Woody som tidigare i år även öppnat i Tingsryd.

- Vår offensiv i Sverige gör vi tillsammans med våra delägare för att skapa Sveriges bästa anläggningar och fler etableringar är på gång under de närmaste åren, tillägger Fredrik Johanson.

Vid frågor kontakta:
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel. 0733-259950 
Ulf Gustafsson, ägare Husum Snickeri AB. 070-3229143

Läs mer

Woody Bygghandel och Husum Snickeri AB etablerar ny butik i Örnsköldsvik

Nytt samarbete på fasadmarknaden!

​Tillverkaren Combimix AB och specialiståterförsäljaren Brukspecialisten ingår ett exklusivt samarbete inom fasadputssystem. Båda parterna som under lång tid har bearbetat och utvecklat fasadmarknaden inom murning och putsning erbjuder nu marknaden ett tajtare samarbete med fokus på att utveckla proffsmarknaden inom putsat och murat byggande.

Tillverkaren Combimix AB och specialiståterförsäljaren Brukspecialisten ingår ett exklusivt samarbete inom fasadputssystem. Båda parterna som under lång tid har bearbetat och utvecklat fasadmarknaden inom murning och putsning erbjuder nu marknaden ett tajtare samarbete med fokus på att utveckla proffsmarknaden inom putsat och murat byggande.

Från 1 januari 2018 blir Brukspecialisten exklusiv återförsäljare av Combimix fasadsystem inom puts. Ambitionen är att tillföra de moderna mineraliska putssystemen från Combimix ett högre teknikinnehåll samt ökad service och närhet genom Brukspecialistens tre proffsbutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. För att komplettera erbjudandet ingår även Sveriges ledande leverantör av maskinutrustning för puts och måleri, Anti-Corrosion som en viktig pusselbit i helheten.

- Det vi nu ser är ett långsiktigt strategiskt samarbete mellan väletablerade aktörer som tillsammans kommer att ge fasadmarknaden ett helt nytt koncept med trygghet och ansvarstagande igenom hela processen. Från ritbordet till färdig fasad, säger Stefan Wallmark försäljningschef Combimix.

Genom att ingå ett långsiktigt samarbete frigörs resurser för att bättre erbjuda både beställare och arkitekter samt entreprenörer ett högre kvalitetinnehåll både inom teknik och service.

- Vi ser stora möjligheter att bättre paketera systemet av fasadputsprodukter med teknik och service. Alla större putsprojekt kommer framöver få mer tid för projekteringsfasen och en bättre fungerande arbetsplats, säger Jacob Steen, VD Brukspecialisten.

Mineraliska putssystem är en av de viktiga fasadmaterialen i större nybyggnations- och renoveringsprojekt. I och med samarbetet ökar fördelarna ytterligare och ger trygga, tåliga och vackra fasader.

För mer information kring samarbetet kontakta:

Stefan Wallmark
Försäljningschef, Combimix AB
stefan.wallmark@combimix.se
072-249 12 21

Jacob Steen, VD, Brukspecialisten AB
jacob.steen@brukspecialisten.se
070-480 41 21

Hans Åkesson, VD, Anti-Corrosion AB
hans.akesson@anti-corrosion.com
070-510 19 06

Läs mer: https://via.tt.se/pressmeddelande/nytt-samarbete-pa-fasadmarknaden?publisherId=2142549&releaseId=2167874

Brukspecialisten är ett familjeföretag från 1996. Brukspecialisten är Sveriges enda specialistkedja som fokuserat arbetar inom murat och putsat byggande. Varje affär och kund är viktig för oss, och vi värnar om mur- och putsbranschen. Vi lägger stort värde i att vara flexibla och hela tiden försöka möta kundernas vardag med produkter och lösningar.

Läs mer

Nytt samarbete på fasadmarknaden!

Fellessons i Växjö förvärvar Carlenskogs Byggvaruhus i Vimmerby

​Fellessons i Växjö med ca 80 anställda och en omsättning på 340 miljoner 2017 förvärvar 100% av aktierna i Carlenskogs Byggvaruhus, Vimmerby.

Fellessons i Växjö med ca 80 anställda och en omsättning på 340 miljoner 2017 förvärvar 100% av aktierna i Carlenskogs Byggvaruhus, Vimmerby.

Efter förvärvet beräknas koncernen ha en försäljning på strax under 400 miljoner och ca 100 anställda. Genom förvärvet skapas en rad samordningsfördelar som kommer att stärka företagens konkurrenskraft. Antalet anställda berörs inte av affären.

Carlenskogs med VD Urban Andersson kommer att vara ett dotterbolag till Fellessons från och med den 1:a februari 2018.

Växjö 2018-01-29

FELLESSONS BYGGNADSVAROR AB

Anders Fellesson

För ytterligare information kontakta:

Anders Fellesson, VD Fellessons Byggnadsvaror AB, tel 070- 5647500

Urban Andersson, VD Carlenskogs Byggvaruhus AB, tel 070- 6086666

Ove Carlenskog, Carlenskogs Holding AB, tel 070-5162185

Läs mer

Woody Bygghandel och Fredells Byggvaruhus avslutar mångårigt samarbete

Det långvariga samarbetet mellan Woody Bygghandel och Fredells har utvärderats under senare tid och nu väljer Fredells att avsluta samarbetet i samförstånd med Woody.

Det långvariga samarbetet mellan Woody Bygghandel och Fredells har utvärderats under senare tid och nu väljer Fredells att avsluta samarbetet i samförstånd med Woody.

Det är ett ömsesidigt fruktbart samarbete mellan parterna som avslutas. Under tiden som Fredells varit anslutna till kedjan har verksamheten haft en gynnsam utveckling med en dubblerad försäljningsvolym till dagens 700 msek och har på flera sätt bidragit till Woody kedjans utveckling.

- Fredells har under alla år varit en uppskattad och bra medlem men övergår nu till att vara en god kollega där framtida samarbeten inte utesluts. Inom Woody har vi under 2017 arbetat fram en ny och omfattande strategiplan för Woody Bygghandel och vårt arbete framåt fortsätter oförändrat, säger Fredrik Johanson, vd, Woody Bygghandel.
- Bygghandeln är under stark förändring och Woody vill delta i detta arbete genom nya smarta logistiklösningar och e-handel som några exempel, tillägger Fredrik Johanson.

- Woody har betytt mycket i Fredells utveckling men nu är det dags för oss att utvecklas helt på egen hand. Vi supportar Woody Bygghandels strategi men har byggt upp vår egen organisation och gjort egna satsningar och utvecklat bolaget de senaste åren och kommer att fortsätta detta i fristående form, säger Fabian Fredell.

Fredells kedjeanslutning avslutas under våren 2018.

För mer information vänligen kontakta:
Fredrik Johanson, vd Woody Bygghandel AB, 0733-259950
Fabian Fredell, vd Fredells Byggvaruhus, 0705-609925

Läs mer

Woody Bygghandel öppnar i Tingsryd

AB Knut Lindgren i Urshult har tecknat avtal om att förvärva inkråmet i Tingsryd Järn AB med tillhörande fastighet. Affären innebär att XL-butiken i Tingsryd omvandlas till en Woody Bygghandel som filial till AB Knut Lindgren i Urshult.

AB Knut Lindgren i Urshult har tecknat avtal om att förvärva inkråmet i Tingsryd Järn AB med tillhörande fastighet. Affären innebär att XL-butiken i Tingsryd omvandlas till en Woody Bygghandel som filial till AB Knut Lindgren i Urshult.

Förvärvet är en del i AB Knut Lindgrens AB tillväxtstrategi. Med anläggning i Tingsryd ökar möjligheterna att uppnå stordriftsfördelar. Sortimentet kommer att samordnas men kundernas behov kommer även i framtiden styra utbudet på respektive ort. Genom förvärvet ökar möjligheterna till än bättre service till befintliga och nya kunder. Tillträde sker 1 januari 2018.

- AB Knut Lindgren AB har haft en bra tillväxt och lönsamhet de senaste åren och det är en naturlig utveckling att etablera sig i kommunens huvudort, säger företagets VD Glenn Nilsson. Affären genomförs som en så kallad inkråmsaffär vilket innebär att man köper fastighet, lager och inventarier från Tingsryd Järn AB.

Samtlig personal i Tingsryd erbjuds anställning i AB Knut Lindgren. Ägarna till Tingsryds Järn kommer att driva annan verksamhet i egen regi. Man står dock till köparens förfogande under en övergångsperiod.

- I en allt tuffare marknad är det viktigt att lokala företag stärker sin position på marknaden genom att alliera sig, säger Sten Nilsson VD för Tingsryds Järn AB, och Glenn Nilsson.

- Vår kedjeidé står stabilt på entreprenörskap och starkt lokalt engagemang. Vi har haft en bra utveckling i Urshult med mycket kompetenta entreprenörer och medarbetare och vi ser mycket fram mot en vidgning av AB Knut Lindgrens geografiska upptagningsområde, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel AB.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Glenn Nilsson, VD AB Knut Lindgren i Urshult 0477-48771
Sten Nilsson, VD Tingsryds Järn AB 0477-55432

Om AB Knut Lindgren Woody Bygghandel
AB Knut Lindgren är en familjeägd bygghandel med 10 anställda och beräknas omsätta 40 miljoner 2017. Man ingår i Woody Bygghandel, en bygghandelskedja med drygt 6 miljarder i omsättning och fler än 90 anläggningar som har ett tydligt fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten.

Om Tingsryds Järn
Tingsryds Järn är en bygg- och järnbutik i Tingsryds centralort med fina traditioner som har 8 anställda och omsätter 26 miljoner. De ingår i XL Bygg.

Läs mer

Woody Bygghandel öppnar i Tingsryd

PoG Woody Bygghandel öppnar ny filial utanför Lund

PoG Woody Bygghandel AB är ständigt i rörelse. Att den nya proffsanläggningen i Helsingborg står färdig sommaren 2018 är redan känt. Under våren 2019 flyttar man även flaggskeppet från Södra Sandby till en helt ny proffsanläggning i Hjärup som är på ca 4 500 m2, helt under tak och skräddarsydd för proffsbyggaren. I och med detta visar PoG att man vill fortsätta ta marknadsandelar i Skåne!

PoG Woody Bygghandel AB är ständigt i rörelse! Att den nya proffsanläggningen i Helsingborg står färdig sommaren 2018 är redan känt. Under våren 2019 flyttar man även den historiska bygghandeln (anno 1904) och flaggskeppet från Södra Sandby till en helt ny proffsanläggning av modernare mått. Med en ny anläggning på ca 4 500 m2, helt under tak och skräddarsydd för proffsbyggaren visar PoG Woody Bygghandel att man vill fortsätta ta marknadsandelar i Skåne – nu i Hjärup, ett par minuter utanför Lund!


Historia vs framtid
Kalle Gustafsson, ägare och VD, berättar med både energi och lite vemod om den nya filialen. 

- Att flytta bygghandeln, som min farfar och far byggt, från bolagets hjärta känns naturligtvis i själen, men beslutet är helt rätt med tanke på rådande marknadssituation och bolagets tydliga mål och visioner, berättar Kalle. Det är ingen hemlighet att PoG etablerat sig starkt i storstadsregionerna och vi kommer med denna flytt stärka vår position utmed E22:an och E6:an ytterligare.

Tomten i Södra Sandby kommer framöver att läggas ut till försäljning och ge plats för nya bostäder i byn, vilket glädjer Kalle. Med tanke på bostadsbristen som råder just nu, så ser vi mycket positivt på just denna typ av lösning, menar han.


PoG Woody Bygghandel 2018-2020
Det är få bygghandlare som har både modet och musklerna att bygga nytt från början, men det är definitivt proffsen till gagn. Proffsanläggningen utanför Lund (och Helsingborg också för den delen) kommer att påminna om den nya anläggningen som byggdes i Malmö 2015. 

- Vi börjar bli vana att rita nytt och modernt, skrattar Kalle! Alla som arbetar professionellt med byggprojekt vet hur viktigt det är att kunna göra snabba och smidiga inköp i en välorganiserad bygghandel.

Förutom de två nya anläggningarna i Helsingborg och Lund, så är man även igång med bygget och expansionen av Distributionslagret, som kommer att ligga kvar i Södra Sandby. Ett nytt område på ca 8 000 m2 kommer att ge plats åt ett nytt och större virkeslager bland annat.

- Med tanke på att bolagets omsättningstillväxt de senaste åren och tydliga strategiska mål kommande 5-årsperiod, så krävs mer plats åt större volymer helt enkelt, berättar Kalle. Vi vill tveklöst utöka vår ledning som den bäste bygglogistikpartnern i Syd, inte stanna upp och vara nöjda.


Utveckla eller avveckla
Energin och målmedvetenheten som omger PoG och Kalle går inte att missuppfatta!

- Bygghandelsbranschen är inne i en mycket spännande och för vissa turbulent tid. För min del handlar livet lite förenklat om att gasa eller bromsa, att utveckla eller avveckla. De personer som känner mig vet att jag hellre gasar mig ur en kurva än motsatsen. Det tänker jag fortsätta med, om någon råkar undra, avslutar Kalle med ett leende!!

För mer information kontakta:
Kalle Gustafsson, VD, PoG Woody Bygghandel. kalle.gustafsson@pog.se 046-272 50 01

PoG Woody Bygghandel bedriver professionell bygghandel från 6 butiker i Skåne; Malmö, Södra Sandby, Hörby, Sjöbo, Tomelilla och Borrby samt ett välutvecklat logistikcenter i Södra Sandby. Från webshop.pog.se går det att beställa hela sortimentet för hemleverans. 

PoG Woody Bygghandel är ett stabilt familjeföretag i tredje generationen med ca 100 anställda och med en budgeterad omsättning på drygt 450 Mkr kronor för 2017.

Woody Bygghandel är en frivilligkedja inom byggmaterial med drygt 6 miljarder i omsättning och fler än 90 anläggningar som har ett tydligt fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten. Kedjan ägs av lokala entreprenörer som samarbetar inom områden såsom inköp, marknad, IT, miljö och utbildning. Mer info på www.woody.se

Läs mer

PoG Woody Bygghandel öppnar ny filial utanför Lund

Tränare hyllas för sin insats inom ungdomsfotbollen!

För sjätte året i rad delade Svenska Fotbollförbundet tillsammans med Woody Bygghandel ut Woody Ungdomsledarstipendiet till tränare och ledare som föregår med särskilt gott exempel inom ungdomsfotbollen. I år gick stipendiet till 28 eldsjälar som fick två unika utbildningsdagar tillsammans med förbundskaptener, tränarutbildare och spelarlegender.

För sjätte året i rad delade Svenska Fotbollförbundet tillsammans med Woody Bygghandel ut 
Woody Ungdomsledarstipendiet till tränare och ledare som föregår med särskilt gott exempel inom ungdomsfotbollen. I år gick stipendiet till 28 eldsjälar som fick två unika utbildningsdagar tillsammans med förbundskaptener, tränarutbildare och spelarlegender. 

Skjutsa tonåringar, planera träningar, tvätta matchtröjor, prata med föräldrar, administrera cuper och bygga en grym känsla i laget. Att vara fotbollstränare är så mycket mer än att öva på fina passningar. Ändå är det få som uppmärksammar deras insats. Det här vill Svenska Fotbollförbundet och Woody Bygghandel ändra på genom Woody Ungdomsledarstipendiet och riktar nu strålkastarljuset mot 28 ledare och tränare runt om i landet. De har var och en nominerats av representanter inom fotbollsrörelsen för att de på ett föredömligt vis engagerat sig i spelarna, tagit ansvar för deras utveckling och spridit glädje omkring sig. 

- All den tid som tränare och ledare lägger ned på att utveckla barn och ungdomar inom fotbollen bäddar inte bara för framgångsrika landslag. De lägger grunden för att vi ska vinna samhällsmatchen. Fotbollen är en lagsport där ungdomarna möter människor med olika bakgrund, olika förutsättningar och olika inställningar. Här är ledaren oerhört viktig för att förmedla respekt, laganda och samspel, något som ungdomarna kommer att ha med sig resten av livet. Bra ledare gör skillnad och med det här stipendiet vill vi på Svenska Fotbollförbundet visa vår uppskattning för det arbete som görs ute i föreningarna, kommenterar generalsekreterare Håkan Sjöstrand. 

Woody Ungdomsledarstipendiet instiftades 2012 för ledare och tränare inom breddfotbollen och riktar sig till dem som har hand om 12 ­– 15-åringar. I år har juryn utsett 28 tränare från 23 föreningar.

- På sex år har Woody Ungdomsledarstipendiet premierat 220 tränare och ledare. De i sin tur ansvarar för att närmare 7 000 ungdomar ska utvecklas och glädjas med fotbollen. Om vi genom det här stipendiet kan ge tränarna ny kunskap så att de i sin tur kan fortsätta inspirera spelarna inom idrotten, så har vi lyckats. Vi vet vad fotbollen betyder för ungdomarna och samhället på lokal nivå. Det känns väldigt bra att få lyfta fram hjältarna utanför plan, de som finns där för våra tonåringar, säger Mikael Tykesson, marknadschef på Woody Bygghandel.

Stipendiet består av en skräddarsydd utbildning där den nya vägens spelarutbildning står i fokus. I år medverkade Pia Sundhage, tidigare förbundskapten för damlandslaget, Peter Gerhardsson, förbundskapten för damlandslaget, Anders Bengtsson, tränarutbildare, liksom spelarlegenden och expertkommentatorn Jesper Blomqvist. Under två dagar fick stipendiaterna lära sig om nya metoder och trender inom fotbollen, utöva praktiska träningsmoment samt utbyta erfarenheter med likasinnade.

För mer information, kontakta:
Mikael Tykesson, Marknadschef, Woody Bygghandel AB, 070-215 75 37 mikael.tykesson@woody.se
Per Widén, Chef Utbildningsavdelningen, Svenska Fotbollförbundet, 070-303 04 45 per.widen@svenskfotboll.se

Dessa får Woody Ungdomsledarstipendiet 2017:

Daniel Wallberg Torsåkers IF (F06)
Per Olof Englund Torsåkers IF (P05)
Andreas Karlsson Stenstorps IF (F01-03)
Antoine Meunier Näsets SK (P01)
Emil Jylhänlahti Borås AIK (F03-06)
Robert Hjort Åby IF (P02/04)
Alexander Runersten IFK Haninge (P03:2, P10:6)
Christian Soume Nya Södertälje KFF (P03)
Claes Cardell Jarlabergs IF (P05)
Melissa Besara IFK Tumba FK (F01/03)
Robert Örnehag Hudiksvalls Sportklubb (P15)
Ola Ehrenberg Myckle IK (F04)
Mikael Stenlund Myckle IK (F04)
Joakim Lilja Norra Fågelås IF (P15)
Robin Åhman IFK Arvidsjaur FK (P03-05)
Emil Åhlberg Norrtulls SK (P02)
Mikael Ågren Trollhättans BoIS (P01/02)
Andreas Cervin Katrineholms SK KF (P02)
Anders Edlund Gnosjö IF (P14)
Niclas Bratt Vallens IF (F03)
Niklas Ottosson Vallens IF (P03)
Andre Matty Nya Södertälje KFF (P04/05)
Sanjin Kozomara Skyllbergs IK (P03-05)
Ronan Farrelly Billesholms IK (F02-03)
Sandra Tollin Bergsjö IF (F13)
Pernilla Karlsson Bergsjö IF (F14)
Fredrik Gunnarsson BK Tinnis (F04)
Marcus Järvensivu IFÖ Bromölla IF (F15)


Om Woody Ungdomsledarstipendiet: 
Woody Ungdomsledarstipendiet är ett samarbete mellan Woody Bygghandel och Svenska Fotbollförbundet och instiftades 2012. Stipendiet finns till för att lyfta fram ungdomstränare inom breddfotbollen som tränar pojk- och flicklag i åldern 12-15 år och har minst tre års erfarenhet. Stipendiet består av två utbildningsdagar kring fotbollens pedagogik, trender och utveckling.

Nominering och jury:
Nomineringen av kandidater har skett över hela landet och har varit öppen under maj – augusti 2017. Juryn som utsett de slutliga stipendiaterna består av representanter från Svenska Fotbollförbundet och Woody Bygghandel.

Läs mer

Tränare hyllas för sin insats inom ungdomsfotbollen!

Uppgradera dörren!

Dags att uppgradera dörren! När det gäller dörrbytet finns det många möjligheter, men några element är viktigare än andra: säkerhet, ljudisolering och tålighet, till exempel. Och låt oss inte glömma stilen som ofta spelar en stor roll i dörrvalet. Inspireras av våra dörrtips för att ge de bästa råden till dina kunder och hjälpa dem välja lösningarna som passar deras projekt.

 Silence – den tysta dörren

Vad kan man ställa för krav på en entrédörr i markplan och en loftgångsdörr? Den måste givetvis vara ljudklassad och ha ett bra skydd mot inbrott. Helst ska den också gå att få i valfri kulör. Väljer du dörren Silence från Swedoor så får den allt detta. Plus möjligheten att kombinera med ännu fler egenskaper som extra brand-/rökskydd och utökad säkerhet. Den har dessutom en patenterad konstruktion med tre bakkantssäkrade gångjärn. Optimal för loftgångar, med andra ord.

 

 

Kvarterets läckraste dörrhandtag

För de av dina kunder som vill imponera på sina grannar, så är det här ett bra sätt. Grunda lanserar nu tre nya handtag under varumärket Hvid Interor som kommer att få flera att höja på ögonbrynen. De är alla elegant svarta! Välj mellan trendig, stilren och klassisk form.

 

 

 

Ny dörrstandard från NorDan

Nu har en redan bra ytterdörr blivit ännu bättre. NorDan har genomfört en ny standard på alla sina ytterdörrar i Bor-serien. Den innebär att tjockleken utökas från 59 mm till 69 mm, vilket förstås förbättrar både värme- och ljudisoleringen. Det gör också dörren tyngre, vilket kompenseras med att alla dörrar nu får tre gångjärn, utspridda jämnt längs ryggen för att skapa bättre stabilitet i topp och botten. Dessutom impregneras alla karmar enligt NTR-B. Det skyddar mot röta och förbättrar formstabiliteten ytterligare.

 

Tjuvskrämmaren

 

Med den här lampan ovanför entrén kan inga objudna gäster komma smygande. Den har en ljus- och rörelsedetektor och tänds automatiskt så fort någon närmar sig. LED-lampa med batteridrift för enkelt montage.

 

 

Behöver du ett handtag?

Varför pratas det så mycket om dörrvalet, men så lite om själva handtaget? Det är ju ändå det man tar tag i, flera gånger per dag dessutom. Hvid Interior är ett svenskt varumärke med ett ovanligt stort utbud av dörrhandtag formgivna just för våra skandinaviska hem. I deras sortiment av handtag för både inomhus som utomhus, så finns något för alla smaker och stilar. Några av handtagen har en ovanligt enkel monteringsteknik utan skruvar. Det är lika enkelt som det låter – Easy Click.

 

Läs mer

Mindre pappersarbete – mer snickarjobb

Om man kunde minska risken för missförstånd och felbeställningar för fönster, så skulle vi alla vinna mycket på det. För dig som snickare skulle det innebära ännu fler och mer lönsamma fönsterjobb. Svenska Fönster är en tillverkare som gjort något åt detta genom att utveckla snickarappen Fönstra tillsammans med bygghandeln och fönstersnickare. Tanken är att du ska kunna få korrekta offerter snabbare från din bygghandlare. 

En av dem som varit med och tagit fram den nya appen är Bengt Johansson, egenföretagare och snickare sedan 35 år tillbaka. 

"Till villor och enstaka lägenheter kommer det här att fungera jättebra. Vi småföretagare drunknar i pappersarbete. Ibland får jag sitta mer på kontoret än vara ute och snickra, och så tycker jag inte att det ska vara."

 

Bengt fortsätter med att beskriva hur det har gått till när han beställt fönster tidigare. 

"Man har varit hos en kund och skrivit ned deras önskemål om fönster, persienner och allt möjligt på ett papper, som man sedan lämnar till bygghandlaren och de skriver in det i systemet. Ju fler led, desto större är risken att det blir fel. Dessutom tar det tid."

 

Fönstra finns nu att ladda ned och den kopplas direkt till din lokala bygghandlare. Du skriver in dina fönsterönskemål i din smartphone eller surfplatta, kompletterar med annat material, tid och ROT-avdrag. Fönstra och bygghandlaren svarar med en automatisk eller personlig offert. Oavsett vilket alternativ som har valts, så kommer det nu att gå mycket fortare att få sin offert och sedan lägga order. Risken för fel minimeras och pappersarbetet för dig minskar. Fönstra kommer från Svenska Fönster som tillverkar SP Fönster och Traryd Fönster.

Läs mer

Mindre pappersarbete – mer snickarjobb

Flytta ut i trädgården

Sommaren är äntligen här och med det vill man flytta ut och njuta av de långa, härliga sommarkvällarna. Med det nylanserade uteköket JABO Horizon blir det lättare att laga mat ute och skapa en snygg helhet. För att tillägga det där lilla extra till middagen krävs även smarta ljuslösningar, kika på vår sammanställning. Välkommen ut i trädgården!

Ska vi äta ute ikväll?

Frasen, äta ute ikväll, har fått en helt ny innebörd. Nu lanseras JABO Horizont utekök som lätt skapar en både inspirerande och praktisk plats för sommarens kulinariska eskapader. Ute har man ju allt inom räckhåll: kryddträdgård, grönsaker och grill. Passa på att tipsa dina kunder om hur lätt det är att ta tillvara på möjligheterna som deras trädgård erbjuder. Köket har en 80 cm rostfri bänkskiva och finns i såväl tryckimpregnerat som färdigmålat, i vitt eller svart. Det kan med fördel kompletteras med en matchande skärm för att skapa en snygg helhet.

 

Har du några ljusa idéer?

Många lägger stor möda på sina trädgårdar och uteplatser, men glömmer ofta ljussättningen. Genom att ljussätta trädgården, så kan man ge hela huset ett lyft och skapa en tryggare plats med bättre uppsikt, vilket gör den mindre attraktiv för ovälkomna gäster.  

Med dagens smidiga 12-volts system har du själv möjlighet att skapa vackra och praktiska ljussättningar åt dina kunder, utan att anlita en behörig elektriker. Med Gelias stora utbud av trädgårdsbelysning är det lätt att lysa upp platser och objekt som man vill framhäva, eller gångar.

 

Planera ljussättningen

Börja med att gå igenom vilka platser och objekt din kund vill framhäva och välj sedan lämplig belysning. Ljussätt gångvägar och terrasser med ljuspunkter längs sidorna som orienteringsljus. Tänk också på det indirekta ljuset som skapas av riktade ljuskällor mot objekt och fasader. Dammar är särskilt tacksamma att belysa, både med lampor nere i vattnet som lyser uppåt, och armaturer från sidorna som belyser ytan och området runt omkring.

 

Ett bra tips inför installationen är att provbelysa först, för att se om din kund blir nöjd. Sätt ut armaturerna, lägg ut kablarna och invänta mörkret. Är kunden nöjd, så gräver du ned kablar och installerar färdigt.

 

 

”Välj armatur efter önskad effekt, till exempel riktat ljus, större spridning, ljus uppåt, ljus nedåt, starkare ljus eller svagare ljus. På flera armaturer kan man byta ljuskälla om man vill skapa effekter med till exempel ett kallare ljus som kontrast mot varmvitt ljus.”

Läs mer

Flytta ut i trädgården

Skönare uterum

Uterumslösningarna blir bara mer och mer energieffektiva. Senast i raden är svenska Santex med sina värmeisolerade och kvalitetssäkrade system för uterum: vikdörrar, skjutdörrar och tak.

De har inte bara energieffektiva 2- och 3-glasfönster utan också aluminiumprofiler med isolatorer som förhindrar köldbryggor. Det minskar värmeläckaget dramatiskt. Dessutom kan man välja till s k energiglas med en beläggning som får värmen att ”studsa tillbaka” in i rummet och som gör att man behåller värmen längre. Allt för att kunna förlänga utesäsongen ytterligare.

 

Santex sätter P

Numera är Santex alla produkter för uterum P-märkta, vilket säkerställer att alla led från råvara till färdigt uterum uppfyller de höga kvalitetskrav som ställs på bl a vatten-, luft- och vind-täthet. P-märkningen är en trygghet för både dig och dina kunder, och dessutom ett kvitto på att Santex levererar en genomgående hög kvalitet.

 

 

Läs mer

Skönare uterum

Poolinspiration

Är dina kunder sugna att bygga en pool i år? Vi har sammanställt tips på poolinspiration för att hjälpa dig att visa vilka lösningar som passar deras projekt allra bäst. Från poolvägg till däck och bastu, här hittar du de hetaste produkterna för att planera en poolbyggnad denna sommar.

En pool för generationer

En murad pool med gjuten grund blir både stabil och hållbar. Vanligtvis kommer trycket på en murad vägg från utsidan, men när det gäller en poolvägg kommer trycket istället inifrån varför hela konstruktionen behöver hänga ihop. Armeringen måste sträcka sig från plattan och upp i väggarna. Utförs arbetet korrekt med beprövat material kan poolen komma till glädje för ett flertal generationer, vilket givetvis är ett bra säljargument. Ett smidigt och tillförlitligt sätt att mura en pool på, är med Finjas Murblock Fördel. Det är marknadens lättaste block och dessutom både greppvänligt och ihåligt, vilket gör att poolen byggs både snabbt och säkert. 

 

 

 

Cool pool lättare

Inget går upp emot en riktigt stabil och bra pool, och inget sätt är förmodligen enklare och säkrare än att gjuta den med Sundolitt Kub - färdiga block i EPS. Det är ett fantastiskt material för just sådana här ändamål. Väggar av EPS-block är lättarbetade, säkra och isolerar väldigt väl. De är också lika enkla att jobba med, vare sig det ska vara en markplatta, pool eller väggar till ett hus. Sundolitt är en av Europas ledande tillverkare av EPS-isolering för grunder , väggar och tak. Tack vare en ny enkel monteringsanvisning kan du lättare bygga en pool.

 

 

Det idealiska pooldäcket

 

Den som satsat pengar på en fin pool är säkert också intresserad av ett snyggt och exklusivt pooldäck. Varför inte rekommendera ett solitt däck av träkomposit med ett minimum av underhåll. Det behöver aldrig oljas och man slipper synliga skruvskallar. Den mjuka, behagliga ytan är snäll mot fötterna och garanterat fri från flisor. Ett bra exempel på det är gop Woodlon, solida boards av hög kvalitet. De är tåligare än andra och kan läggas med glesare regelavstånd än för hålade boards. Ändå ger det ett stabilt däck med lång hållbarhet. Det finns i två utföranden, med en rillad yta eller en yta med vacker trästruktur. Det finns också i flera naturliga färger. Woodlon Elegance har ett unikt ytskick som kapslar in boarden och gör den extra motståndskraftig mot repor och fukt - idealisk runt poolen med andra ord. Därför erbjuder de också upp till 25 års garanti.

 

Hetare bastubyggen

Att bygga bastu är lite av en konst. Särskilt nu när det blivit så mycket mer komplext med så mycket större möjligheter för inredning, träslag, aggregat, fönster, ventilation, belysning etc. Då kan det vara skönt att ha att göra med någon som verkligen kan det här och som ger dig professionell hjälp och råd. Exacta i Eskilstuna är specialisten just på bastubyggen. De har inte bara ett brett och komplett produktutbud, de kan dessutom hjälpa dig med allt ifrån planeringen till ritningen och tekniken, och faktiskt med hela projekteringen. Utnyttja det nästa gång du får ett bastujobb.

 

Läs mer

Poolinspiration

Miljövänliga träfasader

Intresserad av miljövänliga lösningar till fasaden? Mycket har hänt inom trä- och virkesområdet de senaste åren och det finns nu ett antal nya produkter och material att använda för dig som vill vara lite extra miljömedveten. Nedan kan du läsa om några av de snygga alternativ som finns på marknaden.

Den vackra mirakelpanelen

Det händer fantastiskt mycket inom trä- och virkesområdet just nu. Man forskar fram och utvecklar nya produkter och material med förbättrade egenskaper. Ett bra exempel är OrganoWood®, ett miljöklassat och modifierat panelvirke med egenskaper utöver det vanliga. 

 

Motståndskraft

OrganoWood® är ett naturfärgat virke som blir vackert silvergrått i samklang med naturen. Panelen har hög motståndskraft mot rötangrepp, ett förstklassigt flamskydd och förbättrad formstabilitet. Råmaterialet är nordisk gran som modifierats med den pris-belönta och patenterade OrganoClick®-teknologin för modifiering av biofibrer. Med teknikens hjälp binds kiselämnen med kemiska bindningar till ved-fibrerna och skapar en miljö där rötsvamparna inte trivs. Dessutom är kiselämnena obrännbara, vilket ger virket dess flamskydd. Virket har även djupbehandlats med ett träskydd som minskar risken för ytlig påväxt och ger en yta som med tiden blir vackert silvergrå.

 

Värmebehandlat uppåt väggarna

Nu finns värmebehandlad ask, s k TermoAsk, även som ytterpanel från Moelven. Brädorna är ändspontade så du på ett snyggt sätt skarvar ihop dem löpande. Panelen har ett bra rötskydd, är miljövänlig och vacker. Utan behandling blir TermoAsk vackert grå med tiden, men med olja behåller du den mörkbruna nyansen. TermoAsk finns även att få med andra behandlingar.

Läs mer

Helt rätt från början!

Nu blir det lätt att hitta rätt målad fasadpanel!

Lägre totalkostnader

Allt fler snickare inser att totalekonomin blir så mycket bättre med industriellt målade panelbrädor, trots att de kostar mer i inköp. Man sparar tid både vid projektering och montering. Industriellt målade panelbrädor betyder också ett förbättrat väderskydd vid monteringen, vilket ökar tryggheten och flexibiliteten. Ett problem har dock varit att det inte funnits ett enhetligt system för kvalitetssäkringen av målningen. Men det är numera historia.

 

Svenskt Trä lanserar nu CMP, Certifierad Målad Panel. CMP säkerställer höga krav på såväl panelvirket som färgen, fuktkvoten och målningen. Tillverkningen av certifierade produkter är dessutom väl dokumenterad och spårbar. Virket till CMP-panelbrädor är av högre kvalitet än vanliga utvändiga panelbrädor. Likaså är färgerna testade och godkända av tredje part. De är specialanpassade för utvändig målning och appliceras alltid i exakt rätt mängd. Tack vare de höga kvalitetskraven på CMP-godkända panelbrädor förlängs också underhållsintervallen på träfasaden, vilket givetvis också bidrar till en bättre totalekonomi.

 

Grundmålad eller mellanstruken?

Använder du CMP-godkända panelbrädor, så är du garanterad att den industriella målningen är optimal och gjord på torra, rena ytor. CMP-panelbrädorna är sedan förpackade och skyddade från vädrets makter ända fram till bygghandeln och dig. CMP-panelbrädorna finns idag i två ytbehandlingsklasser, en grundmålad, CMP-G samt en grundmålad och mellanstruken, CMP-GM.

  

Två ytbehandlingsklasser

CMP-godkända panelbrädor märks individuellt för att informera om vilket ytterligare arbete som behöver göras. Varje bräda märks med ytbehandlingsklass, certifikatsnummer och spårbarhetsnummer. 

CMP-G

Grundmålade panelbrädor, skyddar träet mot fukt och säkerställer god vidhäftning för nästa färgskikt. Ska målas färdigt med två skikt täckfärg inom 12 månader.

 

CMP- GM

Grundmålade och mellanstrukna panelbrädor. Täckfärgen skyddar träytan effektivt mot vädret och mögel- och algpåväxt. Ska slutstrykas med täckfärg en gång inom 12 månader.

Läs mer

Helt rätt från början!
Nästa >>