Välj anläggning
 
Stäng

Nyheter och pressmeddelanden

Filtrera listan genom att klicka på önskad nyhetsform.

Woody satsar framåt med ID kommunikation

Woody Bygghandel byter reklambyrå och har inlett ett samarbete med ID kommunikation för att göra en offensiv satsning. – Vi har sökt efter en fullservicebyrå och partner som kan agera som en del av vårt team, snarare än en extern konsult. ID har gedigen erfarenhet inom vårt område och har visat upp en bra förståelse för vår affärsmodell och filosofi, säger Mikael Tykesson, marknadschef på Woody.

Bygghandeln är en bransch som klarat sig bra under våren och sommaren trots Corona. Samtidigt är konkurrensen tuffare än någonsin. Woody Bygghandel, som med cirka 50 lokala delägare och över 100 anläggningar riktar sig mot proffskunder och den medvetne konsumenten, har inlett ett samarbete med ID kommunikation för att göra en offensiv satsning.

– Vi har sökt efter en fullservicebyrå och partner som kan agera som en del av vårt team, snarare än en extern konsult. ID har gedigen erfarenhet av uppdragsgivare inom vårt område och har kunnat visa upp en bra förståelse för vår affärsmodell och filosofi, säger Mikael Tykesson som är Woodys marknadschef.

Malmöbaserade ID kommunikation har satt ihop en flexibel arbetsgrupp för att kunna hantera och samordna en stor bredd av uppdrag för kunden. Som en del av samarbetet kommer dessutom projektledaren Eva Kronfält Thorvinger att arbeta på Woodys kontor ett par dagar i veckan. Uppdragen omfattar marknadsföring mot byggkedjans externa målgrupper såväl som interna kommunikationsinsatser till kedjans handlare.

– Det är glädjande att det finns företag som vågar satsa offensivt i dessa osäkra tider, säger Pia-Karin Åkesson som är VD på ID kommunikation.

– Jag skulle vilja påstå att en aktör som Woody Bygghandel har en viktig samhällsfunktion. Woody ägs och drivs av passionerade entreprenörer över hela landet och anläggningarna fungerar som kuggar i det lokala näringslivet. Woody utmärker sig med kunskap och engagemang och vi ser fram emot att få vara med och levandegöra och sprida deras berättelse. 

Om ID kommunikation AB:
ID kommunikation grundades 1998 och är med ett 25-tal medarbetare en av de ledande fullservice-byråerna i Skåne. Byrån arbetar kanaloberoende med strategi, kommunikation, design och produktion. Bland övriga uppdragsgivare finns MKB, Nordic Sugar, Skanska, Skånemejerier, Studentlitteratur, Damstahl och Rubin Medical.

För mer information kontakta:
Mikael Tykesson, försäljnings- och marknadschef, Woody Bygghandel, 0733-22 30 17
Pia-Karin Åkesson, vd, ID kommunikation AB 0702-15 83 98, pia-karin@idkommunikation.com 

Läs mer

Woody satsar framåt med ID kommunikation

Woody stärker erbjudandet genom avtal med Festool

Genom ett nytt samarbete med Woody vill Festool stärka sin närvaro inom proffsbygg. Detta då både Woody och Festool vänder sig till den professionella hantverkaren som värderar hög kvalitet, pålitliga verktyg och starka varumärken. ​– Genom att lägga till Festool till vår redan breda produktportfölj stärker vi vårt erbjudande till proffskunden, säger Anna Münter, kategorichef på Woody Bygghandel.

Genom ett nytt utökat samarbete med Woody Bygghandel vill Festool stärka sin närvaro inom segmentet proffsbygg. Detta då både Woody och Festool vänder sig till den professionella hantverkaren som värderar hög kvalitet, pålitliga verktyg och starka varumärken.

– Genom att lägga till Festool till vår redan breda produktportfölj inom Elhandverktyg så stärker vi på Woody vårt erbjudande till proffskunden, säger Anna Münter, kategorichef på Woody Bygghandel.

Festool har de senaste åren haft stora framgångar och ökat sin försäljning men inte haft mer än ett fåtal av Woodys anläggningar som återförsäljare. Med det nya samarbetsavtalet så har man ambitionen att finnas i de flesta av Woodys butiker. Avtalet gäller från och med 1 juli och utrullningen av det utökade samarbetet inleds under september 2020.

– Festool har sedan tidigare ett starkt fäste inom snickeri och måleri men i takt med att produkt-portföljen vuxit, vill vi utveckla vår försäljning till bygg, säger Martin Andersson, Sverigechef på Festool och utvecklar:
– Woody har ett starkt fäste i detta segment och en struktur med lokala delägare runt om i landet som passar oss utmärkt. Vi behöver finnas där kunderna finns vilket gör detta blir perfekt för båda parter.

Woody Bygghandel AB är en frivilligkedja med totalt 100 butiker och 49 starka lokala delägare och entreprenörer där många har varit i branschen i generationer, vilket gör att man känner sina lokala marknader mycket väl.

– Det har funnits ett önskemål från våra delägare att ha tillgång till Festools starka varumärke samt proffsinriktade sortiment genom ett centralt avtal. Där vi även ser stora möjligheter för Festool att nå ut ännu bättre med både sitt varumärke och produkter till våra lokala delägare och deras kunder, avslutar Anna Münter.

För mer information kontakta:
Anna Münter, Kategorichef, Woody Bygghandel, 0733-22 30 17
Martin Andersson, National Sales Manager Sweden, Festool Sverige AB 0708-45 59 27

Läs mer

Woody stärker erbjudandet genom avtal med Festool

Nu kör vi höstens stora Fönster & Dörr-kampanj hos din lokala Woody Bygghandel. Under vecka 37 till 40 har vi därför kanonerbjudanden på fönster, ytterdörrar och tillbehör från alla de ledande märkena. Woody Bygghandel – ditt lokala proffs på fönster!

Läs mer

Woody väljer Additude som ny digital partner

Woody Bygghandel och Malmö-baserade konsultföretaget Additude inleder ett större samarbete när Woody nu vill nästa steg i sin digitaliseringsprocess och erbjuda nya tjänster, högre tillgänglighet samt effektivisera servicen till både delägare och kunder. – Med Additude som partner kommer vi att kunna flytta fram våra positioner inom det digitala området samt E-Commerce, säger vd Peter Sjödahl.

Woody Bygghandel och det Malmö-baserade konsultföretaget Additude inleder ett större samarbete kring digitala affärer när Woody nu vill ta nästa steg i sin digitaliseringsprocess och utnyttja modern teknik för att erbjuda nya tjänster, högre tillgänglighet samt effektivisera servicen till både delägare och kunder.

Samarbetet gäller dels rekrytering av nyckelpersoner för att stärka kompetensen inom det digitala området men även nyutveckling, drift, förvaltning och support av Plattan – Woodys lösning för digitala affärer. I uppdraget ingår även att migrera Plattan till plattformen Microsoft Azure.

– Additude är en komplett leverantör i absolut framkant som kan erbjuda alla de kompetenser och tjänster som Woody har behov av inom området digitala affärer, kommenterar Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel och utvecklar:

– Med Additude som partner kommer vi att kunna flytta fram våra positioner inom det digitala området samt E-Commerce såväl centralt, för lokala delägare som kunder.

Additudes vd Sam Aston ser det både som ett privilegium och en bekräftelse på sitt bolags kompetens att få vara en del av Woodys resa och digitaliseringsprocess.

– Woody Bygghandel, med sin långa och framgångsrika historia inom sitt område, är mitt i ett spännande skede där man både vill förnya verksamheten och ytterligare applicera modern IT-teknik gentemot både delägare och B2B-kunder. Vi är stolta över att få förmånen att hjälpa Woody med detta.

OM FÖRETAGEN:
Malmö-baserade Additude är ett modernt konsultföretag med ledande konsulter inom innovation, tech och headhunting. Kombinationen av bredd, tjänsteutbud och varje enhets djupa specialisering gör Additude till en partner som kan leverera både innovationsstöd, strategisk rådgivning, och kompletta tekniklösningar inom såväl konstruktion, design, elektronik, inbyggda system som mjukvara. Additude är en del av holländska ICT Group med över 1 400 anställda i norra Europa.

Woody Bygghandel är en av landets äldsta bygghandelskedjor som grundades redan 1944. Kedjan ägs av 49 fria lokala byggmaterialhandlare, med totalt 100 anläggningar runt om i Sverige samt på Åland, som samarbetar inom områden såsom inköp, marknad, IT, miljö & hållbarhet och utbildning.


För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel 0720-77 36 53
Sam Aston, vd, Additude 0733-77 61 60
Jim Roslund, sales and marketing manager, Additude, 0701-49 93 10

Läs mer

Woody väljer Additude som ny digital partner

Fler nya delägare och butiker till Woody!

Woody Bygghandel har fortsatt medvind och lockar till sig delägare från de övriga bygghandelskedjorna. Per i dag 1/9 träder Partille Trä samt två ytterligare delägare från Bolist in i kedjan som därmed omfattar totalt 49 lokala delägare med tillsammans 100 butiker. – Genom inträdet i Woody riktar vi oss ännu tydligare mot proffskunderna, konstaterar Partille Träs ägare och vd Lars Alvergren

Woody Bygghandel har fortsatt medvind och lockar till sig nya delägare från de övriga bygghandelskedjorna. Per i dag den förste september träder tre nya delägare från Bolist in i kedjan som därmed omfattar totalt 49 lokala delägare med tillsammans 100 anläggningar/butiker från Österlen till Nordmaling.

Senast i raden är Partille Trä AB meden anläggning på strategiskt läge intill E20 i östra Göteborg på gränsen till Partille. Det 70-åriga bolaget med knappt tio anställda omsatte förra året ca 15 miljoner med stark lönsamhet.

– Det känns riktigt kul och spännande att gå in i den här nya fasen för bolaget! Genom inträdet i Woody riktar vi oss ännu tydligare mot proffs-kunderna, konstaterar ägaren och vd:n Lars Alvergren som 1995 tog över bolaget efter sin far.

Merparten av Partille Träs kunder är byggproffs i ROT-/Service-sektorn och just inriktningen mot proffs är något man saknat inom Bolist.
– Jag har de senaste 5-6 åren önskat en tydligare proffsprofilering inom Bolist.

Därför var det ett naturligt val för Lars och Partille Trä att söka sig till Woody när man inte ville bli en del av nya samarbetet mellan XL-BYGG och Bolist.
– Partille Trä är en välskött bygghandel med tydlig proffsinriktning som drivs framgångsrikt av Lars och hans team. De kommer att passa bra in med våra övriga delägare inom Woody, kommenterar Peter Sjödahl, vd för Woody Bygghandel.
Som under 2020 märkt av ett stort intresse för kedjans affärsmodell från ett antal bygghandlare både inom Bolist och andra bygghandelskedjor.
– Som fri delägare inom Woody får man möjligheten till lokalt självbestämmande men också tryggheten av att tillhöra en stor kedja.

Som kommunicerats tidigare i sommar så kommer, förutom Partille Trä, även de två skånska förre detta Bolist-handlarna; Lokalföreningen Brösarp och JHL, Järrestads Härads Lantmannaförening i Tommarp bli en del av Woody-kedjan per idag tisdag den 1 september. Totalt tre nya delägare och butiker som gör att Woody nu har 49 delägare med 100 butiker/anläggningar samt en total omsättning på 6 miljarder SEK.

För mer information kontakta:
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53
Lars Alvergren, ägare och vd, Partille Trä AB, 0739-87 50 99
Reine Landin, vd, Lokalföreningen Brösarp, 0414-739 92
Ola Cristiansson, vd, Järrestads Härads Lantmannaförening i Tommarp, 0707-38 30 01

Läs mer

Fler nya delägare och butiker till Woody!

SE HIT PROFFSBYGGARE! Nu är det dags för höstens alla fönsterjobb! Därför kör vi stor Fönster & Dörr-kampanj i alla de över 100 lokala Woody Bygghandel-butikerna runt om i landet. Med början vecka 37 får du upp till 35 % rabatt på de ledande märkena inom fönster och dörr. Woody Bygghandel – vi får ditt bygge att snurra!

Läs mer

Hemester och fullt med byggprojekt i sommar…? Oavsett om du ska skapa en underbar uteplats för långa härliga sommarkvällar, fixa fasaden eller se över taket inför hösten så är vi på Woody din rätta partner. Så titta in till din lokala Woody Bygghandel - vi får ditt sommarprojekt att snurra!

Läs mer

Woody får bygget att snurra. Men dansen kring stången får ni sköta själva! En riktigt glad midsommar önskar Woody Bygghandel till alla våra kunder, leverantörer och partners.

Läs mer

Woody skriver nytt stort centralt avtal!

​Woody Bygghandel har fått en rivstart för sin nya sammanslagna sälj- och marknadsavdelning. Det senaste i raden av centrala avtal är med Ikano Bostad för leverans av byggmaterial till ett antal olika bostadsprojekt runt om i landet. – Vi är både stolta och glada att Ikano Bostad valt att skriva ett rikstäckande avtal med oss, säger nye försäljnings- och marknadschefen Mikael Tykesson.

Woody Bygghandel har fått en rivstart för sin nya sammanslagna sälj- och marknadsavdelning. Det senaste i raden av centrala avtal är med Ikano Bostad för leverans av byggmaterial till ett antal olika bostadsprojekt runt om i landet.

– Vi är både stolta och glada att Ikano Bostad valt att skriva ett rikstäckande avtal med oss. Vilket tyder på att vi som frivilligkedja har hittat en bra modell där vi jobbar allihop tillsammans, både lokala delägare, leverantörer och vårt servicekontor kring våra centrala avtal, säger nye försäljnings- och marknadschefen Mikael Tykesson.

Det var i början av året som Woody stuvade om och slog ihop försäljning och marknad till en ny större enhet med Mikael Tykesson vid rodret.

Woody har alltid haft en stark ställning lokalt med 50 delägare och cirka 100 anläggningar över hela landet, men nu verkar fler av de rikstäckande byggbolagen fått upp ögonen för Woody och dess starka kundlöfte utifrån proffsbyggarens krav.

Ett centralt område i förhandlingarna med Ikano Bostad var miljö- och hållbarhetsfrågorna där parterna till slut landade rätt. Vilket visar att Woodys målmedvetna arbete inom hållbarhet med bland annat virkes- och spårbarhetscertifiering tilltalar marknaden och dagens allt mer miljömedvetna bostadsbyggare.

– Det är jättekul att vi fått en så bra start för vår nya försäljningsorganisation gällande centrala avtal, avslutar Mikael Tykesson som förutom detta 4-årsavtal med Ikano Bostad även skrivit nya flerårs-avtal med såväl JM som Peab här under våren.

För ytterligare information kontakta:
Mikael Tykesson, försäljnings- och marknadschef Woody Bygghandel 0702-15 75 37
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel 0720-77 36 53

Läs mer

Woody skriver nytt stort centralt avtal!

NP Nilsson satsar vidare – bygger helt ny bygghandel i Halmstad!

​Woody-delägaren NP Nilsson Trävaru AB – med totalt fem butiker i NV-Skåne och södra Halland – öppnade så sent som i april i år sin nya anläggning i Helsingborg. Nu tar företaget nästa steg i sin utveckling när man våren 2022 öppnar man en helt ny toppmodern bygghandel på Vilhelmsfälts industriområde i Halmstad.

Woody-delägaren NP Nilsson Trävaru AB – med totalt fem butiker i NV-Skåne och södra Halland – öppnade så sent som i april i år sin nya anläggning i Helsingborg. Nu tar företaget nästa steg i sin utveckling och bygger en helt ny toppmodern bygghandel i Halmstad.

Halmstad är redan idag en marknad för NP Nilsson dit man når kunderna genom dagliga leveranser direkt till arbetsplats eller villa. Den nya anläggningen på Vilhelmsfälts industriområde har ett strategiskt läge intill E6:an vilket kommer att ge god tillgänglighet för kunderna i och utanför Halmstad oavsett vilket väderstreck man kommer ifrån.

– Det väcker såklart lite uppmärksamhet med dessa satsningar först i Helsingborg och nu i Halmstad i dessa ovissa tider med covid-19. Men samtidigt så gör vi denna satsning för att långsiktigt kunna vara ett lokalt alternativ även på den växande Halmstad-marknaden, säger Fredrik Bergh, vd på NP Nilsson.

Byggnationen planeras nu för fullt med målsättningen att den nya bygghandeln ska stå färdig inför vårsäsongen 2022. Ambitionen är att minimera ytorna utomhus och istället skapa en inspirerande och effektiv miljö på ca 5 000 kvm inomhus. Men redan efter sommaren så kommer NP Nilsson att öppna ett tillfälligt säljkontor med ett mindre lager samt en kompletterande butik, tills det är dags att flytta in i de nybyggda lokalerna. Sortimentet kommer att anpassas efter de regionala och lokala byggarnas behov.

NP Nilsson är en regional bygghandelskedja med säte i NV-Skåne med 130 anställda och omsätter ca 400 Mkr. Företaget bildades 1907 och ägs fortfarande av samma familj, nu i 3:e generation. Bolagets huvudfokus ligger på byggproffsen samt den medvetne konsumenten och man verkar i södra Sverige och når kunder i hela regionen med tydligt fokus på kuststräckan från Malmö till Halmstad.

Huvudkontor och logistikcenter finns i Grevie och de fem bygghandelsbutikerna finns i Båstad, Grevie, Helsingborg, Laholm och Ängelholm.

NP Nilsson är sedan hösten 2019 medlem och även delägare i den rikstäckande bygghandelskedjan Woody Bygghandel.

– Vi är stolta över att ha ett så framgångsrikt och offensivt företag som NP Nilsson med i Woody-familjen, säger Peter Sjödahl, vd för Woody Bygghandel i en kommentar.

För mer information kontakta:
Mikael Carlsson, marknadschef, NP Nilsson Trävaru AB, 0431-47 83 22
Fredrik Bergh, vd, NP Nilsson Trävaru AB, 0470-36 22 15
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel AB, 0720-77 36 53

Läs mer

NP Nilsson satsar vidare – bygger helt ny bygghandel i Halmstad!

Han blir ny försäljnings- och marknadschef på Woody Bygghandel

Woody Bygghandel AB har beslutat att slå samman sin försäljningsavdelning samt marknadsavdelning till en gemensam enhet. Chef för nya avdelningen blir Mikael Tykesson med totalt tio år som bland annat produkt- och kategorichef samt marknadschef på Woodys Servicekontor i Helsingborg. – Det känns verkligen spännande att få förtroendet att leda arbetet på vår nya försäljnings- och marknadsavdelning.

Woody Bygghandel AB har beslutat att slå samman sin försäljningsavdelning samt marknadsavdelning till en gemensam och större enhet. Chef för den nya avdelningen blir Mikael Tykesson med totalt tio år som bland annat produkt- och kategorichef för Fönster & Dörrar samt marknadschef på Woodys Servicekontor i Helsingborg.

– I min värld känns det helt naturligt att samla alla de aktiviteter som på olika sätt riktar sig mot våra kunder, kommenterar Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel förändringen.

I den nya avdelningen samlas både central marknadsföring, rikskunds-försäljning, digitala affärer och utbildning & event.

– Här kommer vi få stor nytta av Mikaels breda bakgrund och gedigna Woody-erfarenhet.

Två huvuduppgifter för den nya försäljnings- och marknadschefen blir:

* Fortsätta arbetet med digitalisering där Woody precis som hela branschen har en del att göra.
* Ökat fokus på försäljningen mot rikskund där man här under våren bland annat  kommer rekrytera ytterligare en Key Account Manager (KAM) ansvarig för Region Väst och Syd.

– Nu går vi all-in och satsar på ökad tillväxt inom vår rikskundsförsäljning. Med två färska avtal med både JM och Peab har vi fått en bra start på 2020, men här finns mer att göra, konstaterar Peter Sjödahl.

– Det känns verkligen spännande att få förtroendet att leda arbetet på vår nya försäljnings- och marknadsavdelning. Mina år inom Woody gör också att jag har en del tankar och idéer om hur vi tillsammans med våra lokala delägare ska kunna ta nästa steg i digitaliseringsprocessen samt öka försäljningen via centrala avtal, säger Mikael Tykesson.

Mikael Tykesson tillträdde sin nya tjänst i månadsskiftet april/maj.

För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, vd, 0720-77 36 53  peter.sjodahl@woody.se
Mikael Tykesson, försäljnings- och marknadschef, 0702-15 75 37 mikael.tykesson@woody.se

Läs mer

Han blir ny försäljnings- och  marknadschef på Woody Bygghandel

Woody värvar ännu fler delägare från Bolist!

​Woody Bygghandel fortsätter att locka till sig nya delägare från de övriga bygghandelskedjorna. Senast i raden är de två tongivande Bolist-handlarna Lokalföreningen i Brösarp och JHL i Tommarp. – Med en vårförsäljning väsentligt bättre än marknaden, två färska flerårsavtal med JM och Peab plus dessa båda nytillskott närmar sig Woody en årlig omsättning på sex miljarder, säger vd Peter Sjödahl.

Woody Bygghandel har medvind och fortsätter att locka till sig nya delägare från de övriga bygghandelskedjorna. Senast i raden är de två tongivande Bolist-handlarna Lokalföreningen i Brösarp och JHL i Tommarp som från och med 1 september lämnar Bolist och istället blir nya delägare i Woody.

Woodys märker just nu av ett mycket stort intresse för kedjans affärsmodell och det pågår diskussioner med flera bygghandlare både inom Bolist och andra bygghandelskedjor.

– Som fri delägare inom Woody får man möjligheten till lokalt självbestämmande men även tryggheten av att tillhöra en stor kedja. Och vi har plats för ännu fler duktiga och drivna entreprenörer inom vår kedja, kommenterar Peter Sjödahl som kan se tillbaka på en stark inledning av 2020 trots Corona-pandemin.

– Med en vårförsäljning väsentligt bättre än marknaden, två färska flerårsavtal med JM och Peab plus dessa båda nytillskott närmar sig Woody en årlig omsättning på sex miljarder SEK.

De två nya delägarna – där båda två(!) nominerades till Årets Bolist-butik 2019 – drivs båda som ekonomiska föreningar. Där Lokalföreningen Brösarp omsätter totalt 110 miljoner SEK (varav 80 MSEK kommer från byggsidan).

– Eftersom vi servar företagare såväl inom bygg- och entreprenadverksamhet, lantbruk samt kvalitetsmedvetna privatkonsumenter är det jätteviktigt för oss att kunna påverka och styra sortiments-mixen utifrån just vår lokala marknad. Att erbjuda ett attraktivt sortiment till våra kunder har byggt vår framgång ända sedan starten 1936 och det kommer att bli betydligt enklare i en frihandelskedja som Woody, säger Reine Landin, vd för Lokalföreningen Brösarp och fortsätter:

– Vi har redan idag ett starkt lokalt varumärke och där Woodys proffsinriktade sortiment lyfter oss minst en nivå i vår satsning mot företagare i olika branscher. Det här känns riktigt bra och superspännande! 

Liknande resonemang har man även på JHL, Järrestads Härads Lantmannaförening i Tommarp mitt på Österlen. JHL har drygt 230 medlemmar, ett 30-tal anställda och en total omsättning på cirka 200 miljoner SEK, där bygg- och butiksdelen omsätter mer än hälften.

– För oss är det viktigt att tillhöra en frihandelskedja. Detta för att kunna sätta vår egen prägel på sortimentet och därigenom möta alla våra kunders behov, krav och önskemål, kommenterar JHL:s vd Ola Cristiansson.

– Något vi gjort ända sedan starten för 117 år sedan och som vi nu kommer att fortsätta med som fri delägare inom Woody.

För mer information kontakta:
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53
Reine Landin, vd, Lokalföreningen Brösarp, 0414-739 92
Ola Cristiansson, vd, Järrestads Härads Lantmannaförening i Tommarp, 0707-38 30 01

Läs mer

Woody värvar ännu fler delägare från Bolist!

Woody skriver nytt flerårsavtal med Peab

Peab har valt att skriva avtal med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper till och med 31 december 2022. – Det gör mig glad och stolt att vi än en gång kan visa på styrkan i Woodys affärsmodell med fria handlare som samverkar inom områden där samarbete ger styrka i den tuffa matchen på marknaden, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel.

Peab har valt att skriva avtal med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper till och med 31 december 2022.

– Det gör mig glad och stolt att vi än en gång kan visa på styrkan i Woodys affärsmodell med fria handlare som samverkar inom områden där samarbete ger styrka i den tuffa matchen på marknaden, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel och utvecklar:

– Vår växande rikskundsaffär är ett område som gör Woody ännu mer intressanta hos våra leverantörer och vi märker ett stort intresse från våra leverantörer att samverka i dessa upphandlingar.

– Woodys styrka på de lokala marknaderna med 100 anläggningar över hela landet, ett starkt kundlöfte utifrån proffsbyggarens krav samt de allt viktigare miljö- och hållbarhets-frågorna var starka skäl till valet av Woody som leverantör, kommenterar Håkan Alkmar, kategorichef för bygghandel på Peab.

– Avtalet med Peab visar på vår gemensamma styrka när vi jobbar allihop tillsammans både delägare, leverantörer och vårt Servicekontor, avslutar Peter Sjödahl.


För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se  0720-77 36 53
Håkan Alkmar, kategorichef bygghandel, Peab, 0725-33 40 14

Läs mer

Woody skriver nytt flerårsavtal med Peab

Nu kör vi vårens stora JOBBA UTE-kampanj hos din lokala Woody Bygghandel. Under vecka 18–22 har vi laddat upp med allt du som proffsbyggare behöver till dina utejobb oavsett om det gäller tak, fasad, trall eller mark. Woody Bygghandel – vi får ditt bygge att snurra!

Läs mer

WOODY-KEDJAN FORTSÄTTER VÄXA! Idag välkomnar vi Mattsons Bygg & Järn i Mora som träder in som delägare nr 47 i Woody Bygghandel, och butiken i Mora blir Woodys totalt 98:e anläggning. Lennart och Lars med personal, välkomna till oss i Woody Bygghandel - vi får bygget att snurra! http://mattsonsbygg.se/

Läs mer

Woody värvar ny delägare från Bolist!

Woody Bygghandel fortsätter att vara framgångsrika i att attrahera nya delägare. Senast i raden är Mora-baserade Mattsons Bygg & Järn som lämnar Bolist för att från och med 20 april istället bli en del av Woody. – Woodys kundlöfte och tydliga fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten passar oss väldigt bra, säger Lennart Holmin.

Woody Bygghandel fortsätter att vara framgångsrika i att locka till sig nya delägare från de övriga bygghandelskedjorna. Senast i raden är Mora-baserade Mattsons Bygg & Järn som lämnar Bolist för att från och med 20 april istället bli en del av Woody.

– Woodys kundlöfte och tydliga fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten passar väldigt bra med hur vi har bedrivit vår verksamhet de senaste 30 åren, säger Lennart Holmin som sedan 1998 tillsammans med Lars Jönsson framgångsrikt driver och äger Mattsons Bygg & Järn. När Lennart och Lars tog över bolaget omsatte man 8 MSEK vilket ökat till dagens ca 50 MSEK och totalt tolv anställda.

– Med vassare inköpsavtal kombinerat med vår breda kompetens och smarta logistik- och leveranstjänster siktar vi på att ta ytterligare marknadsandelar bland Moras proffsbyggare, fortsätter Lennart.

För Mora är en ort med riktigt tuff konkurrens med både Karl Hedin, XL-Bygg, Byggmax samt sedan 2018 även en Woody-delägare; Woody Byggnetto.

– Med två Woody-anläggningar, Mattsons som ligger lite mer centralt och vår anläggning ute på Noret-området, kommer vi tillsammans bli en stark utmanare till de övriga bygghandelskedjorna i Mora, konstaterar Anders Håkansson ägare till Woody Byggnetto.

– Med denna expansion stärker vi vår närvaro i Dalarna och kommer att kunna erbjuda proffsbyggarna bättre tillgänglighet och service, konstaterar Peter Sjödahl, vd för Woody Bygghandel som kan glädjas åt att fler drivna entreprenörer lockas av Woodys affärsmodell.

– Som fri delägare inom Woody får man möjligheten till lokalt självbestämmande men även tryggheten av att tillhöra en stor kedja. Och vi har plats för ännu fler lokala och duktiga entreprenörer inom Woody, avslutar Peter Sjödahl.


För mer information kontakta:
Lennart Holmin, delägare Mattsons Bygg & Järn, 0250-298 53
Lars Jönsson, delägare Mattsons Bygg & Järn, 0250-298 50
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se  0720-77 36 53

Läs mer

Woody värvar ny delägare från Bolist!

Woody skriver nytt 4-årsavtal med JM

​JM har valt att förnya avtalet med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper på fyra år med option på ytterligare ett år. ​– Jag är glad och stolt över att vi lyckats så väl med leveranserna under avtalsperioden att vi nu fått fortsatt förtroende att leverera till JM, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel AB

JM har valt att förnya avtalet med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper på fyra år med option på ytterligare ett år.
 

– Jag är glad och stolt över att vi genom ett gediget samarbete mellan delägare, våra leverantörer samt vårt Servicekontor har lyckats så väl med leveranserna under avtalsperioden att vi nu fått fortsatt förtroende att leverera till JM, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel AB som kan glädjas åt ett avtal som löper på fyra år med option på ytterligare ett år.

En viktig komponent i förhandlingarna med JM var miljö- och hållbarhetsfrågorna, där parterna till sist landade rätt.

– Detta illustrerar hur viktiga dessa frågor är i byggbranschen i dag – både för oss som kedja och våra enskilda delägare. Där måste vi fortsätta vara lyhörda och anpassa oss till marknadens krav, menar Sjödahl och utvecklar:

– Därför kommer vi här under våren att ta ytterligare steg i vårt miljö- och hållbarhetsarbete inom Woody genom att ta fram nya centrala miljömål som ska gälla för hela kedjan.

För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, vd Woody Bygghandel
peter.sjodahl@woody.se
0720-77 36 53

Läs mer

Woody skriver nytt 4-årsavtal med JM

Nu kör vi vårens stora Fönster & Dörr-kampanj hos din lokala Woody Bygghandel. Under vecka 11 till 14 har vi dessutom upp till 35 % rabatt på fönster och dörrar från alla de ledande märkena. Woody Bygghandel – ditt proffs på fönster!

Läs mer

Woody avfärdar ryktena om samarbete med XL-Bygg/Bolist

Den senaste tiden har det florerat intensiva rykten om att landets Bolist-handlare och XL-Bygg ska ingå ett samarbete. Samma rykten gör även gällande att Woody skulle vara på väg in i detta samarbete. – Inget kan vara mer fel! Både Woodys delägare och styrelse är överens om att Woody är och avser vara en kedja av fria delägare i samverkan, säger Peter Sjödahl, VD för Woody Bygghandel.

Den senaste tiden har det inom bygghandelsbranschen florerat intensiva rykten om att landets Bolist-handlare och XL-Bygg ska ingå ett samarbete. Samma rykten gör även gällande att Woody Bygghandel skulle vara på väg in i detta samarbete.
– Inget kan vara mer fel! Både Woodys delägare och styrelse är överens om att Woody är och avser vara en kedja bestående av fria delägare i samverkan, säger Peter Sjödahl, VD för Woody Bygghandel.

– Inom Woody värnar vi om det lokala entreprenörskapet. Självbestämmandet för den enskilde delägaren ser vi som en stor och viktig del av våra framgångar.

– Vår filosofi inom Woody är att de avgörande besluten ska tas så nära marknaden och kunderna som möjligt och inte av en huvudägare i ett annat land.

Det var dessa tankar som fick fyra stora och väletablerade XL-handlare – XL-Byggpartner, NP Nilsson, XL Bygg Kompaniet samt XL-Bygg Habo – att i somras lämna XL till förmån för Woody. Och Woody har plats för ännu fler duktiga entreprenörer och bygghandlare som värderar sitt lokala självbestämmande.

– Inom Woody får man som delägare både tryggheten av att tillhöra en stor kedja och möjligheten till lokalt självbestämmande, avslutar Peter Sjödahl.


För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, VD Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53


Läs mer

Woody avfärdar ryktena om  samarbete med XL-Bygg/Bolist

Kampanj Fönster och Dörrar vecka 11-14

SE HIT PROFFSBYGGARE! Nu är det dags att dra igång vårens alla fönsterjobb! Därför kör vi på Woody Bygghandel stor Fönster & Dörr-kampanj under vecka 11-14 med upp till 35 % rabatt på alla de ledande märkena. Woody Bygghandel - vi får ditt bygge att snurra!

Läs mer

Kampanj Fönster och Dörrar vecka 11-14
Nästa >>