Stäng

Woody är med och bygger svensk fotboll!

Woody är med och bygger svensk fotboll!

För sjätte året i rad delade Svenska Fotbollförbundet tillsammans med Woody Bygghandel ut Woody Ungdomsledarstipendiet till tränare och ledare som föregår med särskilt gott exempel inom ungdomsfotbollen.

28 fantastiska Woody Ungdomsledarstipendiater!

I år gick stipendiet till 28 eldsjälar som fick två dagars utbildning tillsammans med meriterade förbundskaptenen Pia Sundhage, Peter Gerhardsson, förbundskapten för damlandslaget, Anders Bengtsson, tränarutbildare inom Svenska Fotbollförbundet, liksom spelarlegenden och expertkommentatorn Jesper Blomqvist.

Det blev två fullspäckade dagar med nya metoder och trender inom fotbollen, praktiska träningsmoment med ledarskap och övningar i fokus, och ett erfarenhetsutbyte mellan tränare över hela landet. Stort grattis! Ni gör en ovärderlig insats för våra fotbollsspelande ungdomar!

Läs mer om årets stipendiater här

 

 

Ett spelsäkert samarbete på gräsrotsnivå

Svensk ungdomsfotboll

Vi tar ansvar för att utbilda byggare och driva byggbranschens utveckling. Man kan säga att det ligger i vår natur att inspirera ledare för att de i sin tur ska kunna få andra människor att växa. Fotbollen är Sveriges i särklass största sport.

Det finns ungefär 3 300 föreningar över hela landet och de har tillsammans över en miljon medlemmar. Lägg där till det ideella arbete som tusentals ledare, tränare och föräldrar investerar i för att få barn och ungdomar att utvecklas på plan. Därför är det med stolthet som vi presenterar samarbetet mellan Woody Bygghandel och Svenska Fotbollförbundet, vilket gör Woody till "Officiell partner svensk ungdomsfotboll".

  

En perfekt passning till breddfotbollen

 

”Woody Ungdomsledarstipendiet” finns till för att lyfta fram ungdomstränare inom breddfotbollen som tränar pojk- och flicklag i åldern 12–15 år och har minst tre års erfarenhet. Anledningen till att vi väljer bredd före elit, är just för att ge lokala föreningar chansen till utveckling och framsteg. Nomineringen av ungdomstränarna pågår mellan 1 maj och den 31 augusti och sker ute hos landets föreningar. De vinnande stipendiaterna får utbildningsdagar tillsammans med några av de främsta tränarna och ledarna som finns inom svensk fotboll idag, samt idrottspsykolog, fysiolog m.fl. De får ett helt nytt nätverk av likasinnade, nya kontaktvägar in till Svenska Fotbollförbundet, nya metoder och insikter i sitt utövande och förhoppningsvis ny energi inför kommande säsonger. 

  

Rätt ledare bygger framtidsdrömmar

Vi vet att goda ledare kan göra underverk och att de många gånger är avgörande för varje människas enskilda utveckling. På fritiden, på jobbet och i skolan. Kan vi på Woody bidra till att barn och ungdomar inspireras till att gå och spela fotboll flera gånger i veckan – kanske istället för att vara ute och hitta på bus – genom att stötta framtidens ledare, då har vi gjort något gott i samhället. De åtskilliga timmar som landets fotbollstränare och ledare lägger ned av sin fritid vill vi premiera. Därför har vi tillsammans med Svenska Fotbollförbundet instiftat ”Woody Ungdomsledarstipendiet” som syftar till att uppmärksamma det fina arbete som görs ute bland klubbarna i landet.

 

Vi är med och bygger svensk fotboll

Vi är väldigt glada över att kunna stödja ungdomsfotbollen i Sverige. Tillsammans gör vi det möjligt för tjejer och killar att utveckla sina fotbollstalanger med utbildade tränare och ledare. Vi tror nämligen att bra ledare gör skillnad, oavsett om de befinner sig på eller utanför plan!