Välj anläggning
 
Stäng

Woody Bygghandel - ett miljömedvetet val

Vi arbetar aktivt med att minska vår miljöpåverkan både vad gäller produkter, transporter, energi samt genom att hjälpa våra kunder att göra hållbara val. Vårt hållbarhetsarbete kan kopplas till de 17 hållbarhetsmålen som är beslutade av FN. Här finns den svenska versionen av de globala målen: http://www.globalamalen.se/ Woodys bygghandlare genomgår en noggrann årlig miljörevision som även kompletteras med våra tredjepartsrevisioner för vår ISO 14001 certifiering.

Vår miljöpolicy

Woody arbetar aktivt med miljöförbättringar

Varje anläggning har en representant för hållbarhetsarbetet som är den lokalt sammanhållande länken. En dag om året träffas alla representanter för utbildning och nätverkande på våra miljödagar som vi håller på tre orter för att få lagom stora grupper och kortare totalt resande.

BASTA

Majoriteten av våra byggmaterialleverantörer registrerar sina produkter i BASTA. BASTA är ett miljöbedömningssystem för byggmaterial med syfte att fasa ut ämnen med farliga kemiska egenskaper från bygg- och anläggningsprodukter.

Woody finns även representerat i BASTA:s marknadsråd för att göra systemet mer användarvänligt och därmed vara delaktiga i att farliga kemikalier fasas ut från byggbranschen.

Därför har vi valt att förorda BASTA

  • Ett öppet system som det är fritt att söka i
  • BASTA kontrollerar kemikalieinnehållet i varje enskild del av produkten och följer EU:s regler om sammansatta artiklar (Fönster: gångjärn, karm, glas, etc.)
  • Produkter registrerade i BASTA är godkända enligt det svenska miljöcertifieringssystemet för byggnader; Miljöbyggnad
  • Icke-vinstdrivet med grund i forskning (IVL Svenska Miljöinstitutet)
  • Inga registreringar kan ske i systemet utan leverantörens kännedom 

Läs mer om BASTA här.

Byggpall

Vi uppmanar våra leverantörer att använda Byggpall.

Byggpall är ett branschgemensamt retursystem med större volymer än något annat system, vilket bidrar till en hög andel returer. Engångspallar och olika leverantörers egna retursystem innebär en ständigt upprepad miljömässig belastning hela vägen från skog till container. Byggpall har ett fast återköpspris vilket innebär full ersättning för pallen oavsett hur trasig den är.

Alla pallar kontrolleras och repareras efter varje användning och återanvänds sedan. Det bidrar därför till att minska mängden byggavfall. Dessutom är Byggpall mer kostnadseffektivt än något annat system.

Våra certifikat

Vi på Woody Bygghandel arbetar med att miljöcertifiera alla Woody-bygghandlare, delägare som ansluter sig till Woody får ta del av vårt ledningssystem och får den utbildning som krävs för att förstå och använda ledningssystemet som ett verktyg i det dagliga arbetet.

ISO 14001 Certifikat (SV)

ISO 14001 Certifikat (ENG)